Binnenkort starten wij, in opdracht van Woningcorporatie Actium, met de bouw van een appartementencomplex met 43 sociale huurwoningen aan de Nobellaan in Assen op het terrein van de voormalige Maranathakerk.
Vanmorgen hebben onze directeur en de directeur-bestuurder a.i. van Actium hiervoor de overeenkomst getekend.

Om plaats te maken voor de appartementen wordt de kerk gesloopt. Maar eerst wordt de kerk circulair gestript. Dit betekent dat de materialen die nog  bruikbaar zijn apart worden verwijderd. Deze materialen worden op andere plekken opnieuw gebruikt.  

De appartementen zijn geschikt voor 1, 2 of 3 persoonshuishoudens. Zowel voor jongeren als voor  ouderen. Het gebouw krijgt deels vier verdiepingen en deels vijf. De grote bomen die er staan, blijven behouden. Ook de vijver en het openbaar groen zijn belangrijk in het nieuwe plan. Parkeren kan straks achter het gebouw, verscholen tussen het groen.

Naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst in 2021 is het aantal woningen omlaag gebracht van 50 naar 43 woningen. Daarmee is het gebouw iets kleiner geworden en is er meer ruimte voor parkeren op het terrein. De openbare ruimte rondom de Maranathakerk gaat Actium in overleg  met buurtbewoners inrichten. In januari 2023 hebben de omwonenden hierover meegedacht.

1 - Ondertekening Maranathaflat.jpg 2 - Maranathaflat.png image00007.jpeg