Emmen – De Schimmerweg staat er straks weer meer dan netjes bij. Het bedrijf Brands Bouw uit Emmen maakte woensdag de nieuwbouwplannen voor tien woningen en vier appartementen op deze locatie bekend.

 Naar verwachting gaat in voorjaar 2018 de eerste schop de grond in. De voorlopige werktitel van het project luidt Schimmer Esch.

De Schimmerweg bevindt zich tussen horecazaak Het Wapen van Emmen aan de Westenesscherstraat en het kantoor van een woningbouwcorporatie op de hoek van de Frieslandroute. Het plan van Brands behelst twee blokken voor drie ruime woningen en eentje voor vier. Elke woning bestaat uit drie lagen. Een vierde blok gaat dienst doen als mini-wooncomplex. Dit pand bevat vier bouwlagen, met op elke etage ruimte voor een appartementen met een ruim balkon van om en nabij de 115 vierkante meter. De oppervlakte van de bouwpercelen voor de woningen verschilt per kavel en elk beschikt over een achtertuin, berging en parkeerplaats. De auto’s staan buiten het zicht. Aan de noordkant van de Schimmerweg wordt er een ontsluitingsweg naar het achtererf aangelegd.

 

Stedelijk karakter

 Volgens ontwikkelaar Frederik Brands krijgt het gehele bouwproject een speelse uitstraling dankzij de verschillende gevelhoogtes en variatie in de kleur van de stenen. ‘Qua uiterlijk sluit het aan bij de panden van de Mediamarkt en de te bouwen woontoren aan de Weerdingerstraat. Maar in dit geval geen omzoming middels een doorlopende, blinde muur. Openingen en doorkijkjes geven het geheel een open, maar stedelijk karakter.’ Brands kan nog geen mededelingen doen over de prijsklasse. ‘We zijn druk bezig de stenen te tellen en de plannen verder uit te werken.’ Voorwaarde voor de start van de bouw is dat minimaal driekwart van de woningen bij voorhand verkocht dient te zijn. De koper kan zelf tot grote hoogte meebeslissen over de uiteindelijke inrichting, aldus Brands.
 

‘Rotte kies'

Buurtbewoners spraken vorig jaar december nog in tijdens een commissievergadering in over hun ergernis wat betreft de verrommelde aanblik, diefstal van koper, rondzwervende daklozen en de aanwezigheid van ratten en marters. Binnen de gemeenteraad is de Schimmerweg al meerdere malen besproken als ‘rotte kies’.  De afgelopen jaren stonden er een tweetal woningen en een bedrijfspand te verpauperen op deze spot. De sloopkogel sloeg de gebouwen in april van dit jaar tegen de vlakte. De gemeenteraad stemde in met een bestemmingsplanwijziging van kantoren naar woningen voor deze plek.

Boulevard-Noord

Volgens Brands trekken bouwbedrijf en gemeente samen nauw op bij het realiseren van het bouwplan. Op zich niet zo vreemd, want bij de gemeente ligt nog steeds het afmaken van de boulevard vanaf parkeerterrein P-Noord bij de bioscoop richting Wildlands. Het gaat om een stukje centrumvernieuwing dat op de plank is blijven liggen in verband met de ontwikkeling aan de Schimmerweg.

'Beter om hier nauw samenwerken, in plaats van dat we beurtelings de boel overhoop trekken’, aldus Brands. De boulevard loopt vanaf de parkeerplaats richting de Hondsrugweg. Het bestaat uit een rechtlijnig fietspad dat gescheiden wordt van de autoweg door een groene berm met een minimale breedte van 2,5 meter. De groenstroken worden voorzien van bomen, hagen en siergrassen, vergelijkbaar met de situatie langs de Hondsrugweg ten zuiden van het Raadhuisplein.

 

Bron: Emmen.nu - woensdag 8 november 2017
https://www.emmen.nu/nieuws/emmen/515727/bouwbedrijf-brands-lanceert-plan-voor-veertien-woningen-aan-schimmerweg.html